Decathlon și-a suspendat activitățile în Rusia

  • 29 Martie 2022 15:42
Decathlon și-a suspendat activitățile în Rusia

Retailerul francez de articole sportive Decathlon și-a anunțat marți, într-un comunicat, suspendarea activităților în Rusia, din cauza unor probleme de aprovizionare, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Respectând cu scrupulozitate sancțiunile internaționale, Decathlon constată că nu mai sunt îndeplinite condițiile de aprovizionare pentru a-și continua activitatea în Rusia. Decathlon a decis să își suspende exploatarea magazinelor sale", a informat retailerul de articole sportive.

Decathlon este prezent în Rusia din 2006, cu 60 de magazine în 25 de orașe rusești. Retailerul este prezent în special în regiunea Moscova unde sunt amplasate 22 dintre magazinele sale. Suspendarea activităților a fost anunțată angajaților marți dimineața printr-un mail în care firma se declara în incapacitatea de a menține 92% din aprovizionarea în Rusia din cauza sancțiunilor internaționale.

Decathlon este deținut de grupul francez Association Familiale Mulliez, care în ultima vreme a fost criticat pentru că operează în continuare în Rusia. Din grupul deținut de familia Mulliez mai fac parte retailerii Auchan și Leroy-Merlin. Lanțul de supermarketuri Auchan are 41.000 de angajați și 311 de magazine în Rusia.

Ieșirea Auchan de pe piața rusă și transferarea activelor sale unei terțe părți va consolida doar ecosistemul financiar local, o soluție care nu va aduce pacea, a afirmat Yves Claude, președintele și directorul general al Auchan Retail, într-un interviu acordat recent publicației Le Journal du Dimanche. În 2021, Auchan a generat în Rusia venituri de 3,2 miliarde de euro, reprezentând 10% din veniturile totale ale Auchan Retail.

Declarațiile lui Yves Claude vin după ce săptămâna trecută președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că firmele franceze, inclusiv producătorul auto Renault și retailerul Auchan, trebuie să iasă de pe piața rusă."Renault, Auchan, Leroy Merlin trebuie să înceteze să mai fie sponsori ai mașinii ruse de război, să oprească finanțarea uciderii copiilor și a femeilor și a violurilor. Companiile franceze trebuie să iasă de pe piața rusă", le-a spus Zelenski parlamentarilor francezi. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău