De-a lungul anilor, Rusia a fabricat un șir de narațiuni false pe care ecosistemul său de dezinformare și propagandă le injectează persistent în mediul informațional global

  • 24 Ianuarie 2022 13:24
De-a lungul anilor, Rusia a fabricat un șir de narațiuni false pe care ecosistemul său de dezinformare și propagandă le injectează persistent în mediul informațional global

De-a lungul anilor, Rusia a fabricat un șir de narațiuni false pe care ecosistemul său de dezinformare și propagandă le injectează persistent în mediul informațional global, se afirmă într-un comentariu difuzat astăzi de Departamentul de Stat al Statelor Unite.

Aceste narațiuni acționează ca un șablon, ce permite Kremlinului să le ajusteze, consecvent, cu nerespectarea deplină a adevărului, deoarece modelează mediul informațional pentru a-și susține obiectivele politice.

Prima narațiune falsă din cele cinci teme recurente de dezinformare din partea Moscovei pe care le menționează misiunea diplomatică se referă la faptul că Rusia ”este o victimă nevinovată”.

Oficialii guvernului rus descriu în mod fals Rusia ca pe o victimă perpetuă și acțiunile sale agresive ca pe un răspuns forțat la presupusele acțiuni ale Statelor Unite și ale aliaților și partenerilor lor democratici.

Pentru a promova aceste afirmații, Rusia apelează la una dintre etichetele sale preferate și anume ”rusofobia”. După invadarea Ucrainei în 2014, guvernul rus și instituțiile sale de dezinformare au început să acuze de rusofobie sau xenofobie pe oricine care punea sub semnul întrebării acțiunile Rusiei, se mai arată în declarația Departamentului de Stat al SUA emis în contextul tensiunilor dintre Moscova și Kiev.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău