De Ziua Unității Germane, Germania amintește că singura cale de a face față provocărilor actuale este ca Europa să acționeze ca un întreg

  • 03 Octombrie 2021 13:03
De Ziua Unității Germane, Germania amintește că singura cale de a face față provocărilor actuale este ca Europa să acționeze ca un întreg

De Ziua Unității Germane, Germania amintește că singura cale de a face față provocărilor actuale este ca Europa să acționeze ca un întreg, potrivit unui mesaj transmis duminică, 3 octombrie, de Reprezentanța Permanentă a țării la Uniunea Europeană, scrie caleaeuropeana.ro.

„Curajul și dorința de libertate a mii de oameni din Germania de Est și din Europa de Est i-au determinat să dărâme zidurile și sârma ghimpată în mod pașnic, în urmă cu mai bine de 30 de ani. Reunificarea Germaniei care a urmat a fost posibilă datorită încrederii și cooperării vecinilor și aliaților noștri. Istoria ne-a învățat că se pot realiza lucruri bune atunci când Europa acționează ca un întreg. Aceasta este singura modalitate de a face față provocărilor actuale. Contracararea pandemiei de coronavirus și a repercusiunilor acesteia este un prim exemplu, iar fondul comun de reconstrucție al UE reprezintă o dovadă clară a cooperării și solidarității europene”, a transmis Reprezentanța Permanentă a Germaniei la Uniunea Europeană.

Căderea Zidului Berlinului la 9 noiembrie 1989, care a marcat sfârșitul Războiului Rece, a deschis calea reunificării Germaniei la doar un an mai târziu. Tratatul de Unificare, semnat la 20 septembrie 1990 și care declara ziua de 3 octombrie sărbătoare națională, a consfințit sfârșitul divizării Germaniei.

Cu acest prilej, Comisia Europeană a transmis felicitări Germaniei, unul dintre membri fondatori ai Comunității Economice Europene în 1957. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău