De Ziua Rusiei, Letonia transmite că le dorește rușilor să piardă în războiul cu Ucraina

  • 12 Iunie 2022 13:27
De Ziua Rusiei, Letonia transmite că le dorește rușilor să piardă în războiul cu Ucraina

Ministrul leton de externe, Edgars Rinkēvičs, a postat pe Twitter un mesaj cu ocazia Zilei Rusiei, în care le-a transmis rușilor că își dorește ca țara lor să piardă războiul de cucerire a Ucrainei.

"Astăzi (duminică, n.r.), Rusia sărbătorește Ziua Rusiei. Doresc înfrângerea acesteia în războiul agresiv împotriva Ucrainei, renunțarea la ambițiile imperiale și construirea unui stat modern, democratic și cu un stat de drept" - a scris ministrul. RBC notează că începând cu anul 1992, pe 12 iunie, rușii sărbătoresc Ziua Rusiei.

Pe 12 iunie 1990, la Moscova a fost adoptată "declarația privind suveranitatea statului" Federația Rusă. Duminică, în Ucraina vor avea loc acțiuni de stradă împotriva agresiunii ruse. Evenimente similare se vor desfășura și în alte țări. De regulă, acțiunile sunt organizate de rușii care locuiesc în străinătate și care nu sunt de acord cu politicile președintelui Vladimir Putin și se opun războiului. Astfel de manifestații vor avea loc inclusiv la ambasadele Rusiei sau în piețele centrale ale orașelor din mai multe țări.

Până acum, au fost anunțate proteste la Erevan, Viena, Praga, Helsinki, Tbilisi, Paris, Berlin, Londra, Washington și în alte zeci de orașe din întreaga lume.

(Agenția de presă RBC/RADOR)

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău