De Ziua Mondială a Sănătății, șefa statului susține că se fac eforturi pentru îmbunătățirea serviciilor medicale

  • 07 Aprilie 2023 16:50
De Ziua Mondială a Sănătății, șefa statului susține că se fac eforturi pentru îmbunătățirea serviciilor medicale

Președinta Maia Sandu a fost la Spitalul Clinic din Bălți, unde a participat la evenimentul de transmitere a trei analizatoare automate de ultimă generație ale gazelor și electroliților din sânge. În total, 75 de asemenea echipamente vor ajunge în spitalele republicane, municipale și raionale, iar oamenii vor beneficia de analize mai rapide și mai precise, se arată într-un comunicat al Președinției.

Astăzi, când este marcată Ziua Mondială a Sănătății, șefa statului a amintit de eforturile depuse pentru îmbunătățirea condițiilor în sistemul medical și dotarea cu echipamente și dispozitive medicale performante. 

Președinta Maia Sandu a subliniat că Ministerul Sănătății și partenerii de dezvoltare investesc în infrastructura și modernizarea instituțiilor medicale.

Totodată, șefa statului a făcut referire și la faptul că oamenii din toate regiunile țării trebuie să aibă acces la servicii medicale calitative și performante. Tot marți, Președinta a avut o discuție cu lucrătorii medicali din cadrul Spitalului Clinic din Bălți despre situația din sistemul de sănătate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău