De Ziua Internațională a Tineretului, de la Gara Feroviară din Chișinău, va porni spre Ungheni, o cursă specială „Trenul Tineretului”

  • 11 August 2023 15:58
De Ziua Internațională a Tineretului, de la Gara Feroviară din Chișinău, va porni spre Ungheni, o cursă specială „Trenul Tineretului”

Sâmbătă, 12 august este marcată Ziua Internațională a Tineretului. Cu ocazia acestui eveniment, la ora 10.30, la Gara Feroviară din Chișinău, va porni spre Ungheni, o cursă specială „Trenul Tineretului”, transmite Radio Chișinău.

Scopul acesteia este de a atrage atenția opiniei publice asupra potențialului tinerilor din întreaga lume și a mobiliza resurse și acțiuni pentru susținerea lor, menționează Ministerul Educației și Cercetării.

În Republica Moldova aproape fiecare a treia persoană este tânără și are vârsta cuprinsă între 14-35 de ani.

În acest an, evenimentul de celebrare a Zilei Internaționale a Tineretului va avea loc la Ungheni – Capitala Tineretului 2023. Startul se dă la Gara feroviară din Chișinău, la ora 10.00, de unde peste 200 de tineri vor pleca spre Ungheni cu o cursă specială „Trenul tineretului” Chișinău – Ungheni.

Pe durata călătoriei, tinerii vor participa la o serie de activități organizate de Institutul de Instruire în Dezvoltare „Millenium” și specialiști ai rețelei Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor “Youth Klinic”, care vor mobiliza tinerii să interacționeze și să se cunoască.

Ministrul Dan Perciun va merge cu „Trenul Tineretului” până la Călărași.

Acțiunea „Trenul tineretului” este organizată în cadrul Fondului Comun pentru împuternicirea tinerilor și dezvoltarea Centrelor de tineret din Republica Moldova, susținut de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova al Republicii Moldova, Agenția Națională pentru Dezvoltarea Programelor și Activității de Tineret, Guvernul Elveției și Fondul ONU pentru Populație (UNFPA).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău