De Zilele Libertății Presei, organizațiile de media din R. Moldova aduc în discuție problema atacurilor împotriva jurnaliștilor și fenomenul știrilor false

  • 03 Mai 2020 10:27
De Zilele Libertății Presei, organizațiile de media din R. Moldova aduc în discuție problema atacurilor împotriva jurnaliștilor și fenomenul știrilor false

De Zilele Libertății Presei, organizațiile de media din Republica Moldova aduc în discuție problema atacurilor împotriva jurnaliștilor și fenomenul știrilor false, potrivit media-azi.md

În cadrul Zilelor Libertății Presei, marcate tradițional în luna mai, mai multe organizații media din Republica Moldova vor desfășura o serie de activități pentru a accentua încă o dată asupra nevoii de libertate a mass-media.

Asociația presei Independente lansează, pe 3 mai, raportul comun “Atacurile împotriva jurnaliștilor și a altor profesioniști media. Moldova – Armenia – Georgia (2017 - 2019)”.

Pe 6 mai, Consiliul de presă va da start campaniei “Semnăm Codul deontologic”, în cadrul căreia va îndemna instituțiile media și jurnaliștii să se alăture campaniei și să-și declare public adeziunea la normele profesionale, confirmându-și astfel angajamentul de responsabilitate față de public.

Pe 8 mai Asociația presei Independente va prezenta studiul “Fenomenul știrilor false în Republica Moldova și (in)acțiunile Consiliului Audiovizualului pentru combaterea acestui fenomen (2014 - 2019)”.

Centrul pentru Jurnalism Independent va organiza cu prilejul Zilelor Libertății Presei o serie de evenimente sub sloganul Interesul public bate “starea de urgență” – va desfășura un flash-mob online, va crea un grup cu îndemnul #SUSȚINEMPRESA, va lansa “Cartea Albă a mass-media din Republica Moldova”, care prezintă istoriile a nouă instituții media din Republica Moldova.

Sursa:media-azi.md

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău