De vineri, în R.Moldova încep Zilele Libertății Presei

  • 02 Mai 2019 16:26
 De vineri, în R.Moldova încep Zilele Libertății Presei

Vineri, în Moldova încep Zilele Libertății Presei. Evenimentul va fi lansat în cadrul unei conferințe de presă, la care vor fi prezentate rezultatele respectării libertății presei din mai 2018, scrie INFOTAG.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la surse din cadrul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), care, împreună cu organizațiile de media partenere, este organizatorul tradițional al evenimentului, la ora 11.00, în fața Parlamentului va avea loc un flash-mob la care va fi expus panoul "Inamicii Presei".

"Protagoniștii acestui panou sunt partide și deputați din actualul Parlament care au manifestat un comportament ostil la adresa instituțiilor media și a jurnaliștilor în perioada 3 mai 2018 - 3 mai 2019. Prin intermediul acestui eveniment ne dorim să atragem atenția asupra felului în care sunt tratați jurnaliștii și să transmitem următoarele mesaje deputaților: să manifeste o atitudine tolerantă și deschisă față de presă; să asigurare accesul la informație tuturor instituțiilor media; să dea dovadă de transparență în activitate; să respecte interesul public", menționează organizatorii.

În cadrul serbării Zilelor Libertății Presei, pe parcursul lunii mai vor fi organizate un șir de evenimente publice, care vor avea în centrul atenției subiecte care vizează libertatea presei din Moldova și alte probleme cu care se confruntă jurnaliștii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău