De teamă că își pierde utilizatorii, WhatsApp amână pentru trei luni aplicarea noilor politici de confidențialitate

  • 16 Ianuarie 19:25
De teamă că își pierde utilizatorii, WhatsApp amână pentru trei luni aplicarea noilor politici de confidențialitate

Criticată după ce a anunțat o modificare a politicii ei de confidențialitate, aplicația de mesagerie online WhatsApp a decis să amâne cu trei luni intrarea în vigoare a noilor sale condiții de utilizare, încercând astfel să își liniștească utilizatorii în legătură cu protejarea datelor lor personale, informează AFP, preluat de Digi24.ro

"Vom amâna data la care utilizatorii vor trebui să citească și să accepte condițiile de utilizare", au anunțat vineri reprezentanții aplicației WhatsApp într-un articol publicat pe blogul ei oficial.

Modificările, care ar fi trebuit să intre în vigoare pe 8 februarie, vor deveni efective începând din data de 15 mai.

Săptămâna trecută, WhatsApp a cerut celor aproximativ 2 miliarde de utilizatori ai săi să accepte noile condiții de utilizare, care permit aplicației să partajeze datele personale ale clienților cu compania ei mamă, Facebook. În caz de refuz, utilizatorii WhatsApp erau informați că nu vor mai putea să își acceseze conturile începând din 8 februarie.

WhatsApp explică ce înseamnă noua actualizare

Acea decizie a fost interpretată de numeroși critici drept o tentativă a aplicației de a partaja mai multe date personale ale utilizatorilor WhatsApp cu compania-mamă, Facebook, care a cumpărat WhatsApp în 2014.

Vineri, WhatsApp a ținut să îi asigure pe utilizatori că noua actualizare "nu întărește capacitatea noastră de a partaja datele personale cu Facebook", ci are scopul de a ajuta companiile să comunice mai bine cu clienții lor prin intermediul acestei platforme.

Aplicația dorește mai ales să permită companiilor de publicitate să își vândă produsele direct pe WhatsApp, așa cum se întâmplă deja în India, cea mai mare piață a companiei californiene, cu 400 de milioane de utilizatori.

Conversațiile purtate pe WhatsApp vor continua să fie protejate folosind principiul de criptare "end-to-end" și nici Facebook, nici WhatsApp nu vor avea posibilitatea de a vedea aceste mesaje private, au transmis reprezentanții aplicației, citați de Agerpres.

Anunțul de săptămâna trecută a provocat panică și un val de revoltă în rândul multor utilizatori, care s-au declarat alarmați din cauza renunțării la valorile fondatoare ale WhatsApp.  .

Platforma a încercat să calmeze "incendiul" provocat de anunțul de săptămâna trecută prin intermediul unei serii de anunțuri liniștitoare și de campanii publicitare, dar serviciile concurente, precum Signal și Telegram, au profitat de acea stare de confuzie și descărcările lor din magazinele online au cunoscut creșteri spectaculoase.

Critici din Turcia și Italia

Autoritatea pentru concurență din Turcia a anunțat luni deschiderea unei anchete împotriva WhatsApp și Facebook, solicitând totodată suspendarea acelei actualizări a condițiilor de utilizare.

În Italia, Autoritatea pentru protejarea datelor private a considerat că WhatsApp nu a comunicat într-o manieră clară către clienții săi natura acelor modificări.

"Condițiile de utilizare și noile măsuri ce vizează viața privată nu permit utilizatorilor să înțeleagă schimbările care vor fi introduse și nici modul concret în care datele lor personale vor fi tratate după 8 februarie", a anunțat joi instituția italiană.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sat
6
Sun
3
Mon
2
Tue
3
Wed
7

Curs oficial BNM 26 Februarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3426 0.0702
USD 17.4546 -0.0313
RON 4.3784 0.0148
UAH 0.6257 0.0001
RUB 0.2368 -0.0010
Arhivă Radio Chișinău