De sărbători, Serviciul de Urgență atenționează populația să respecte un regim alimentar echilibrat

  • 30 Decembrie 2016 09:47
De sărbători, Serviciul de Urgență atenționează populația să respecte un regim alimentar echilibrat

În perioada sărbătorilor de iarnă, Serviciul de Urgență atenționează populația să respecte un regim alimentar echilibrat. De asemenea, să achiziționeze doar produse alimentare din magazine autorizate.

Purtătorul de cuvânt al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Diana Blănaru, a declarat pentru IPN că pentru sărbătorile de iarnă sunt specifice urgențele medicale care apar ca urmare a consumului de alcool fără măsură și a exceselor alimentare.

De Crăciun și de Revelion se înregistrează și numeroase cazuri de urgențe medicale legate de condițiile climaterice nefavorabile. „Anul acesta de Crăciun au fost foarte multe solicitări de intervenție medicală în cazuri de viroze. În municipiul Chișinău au fost peste 450 de solicitări pentru viroze. Acestea au predominat”, a spus Diana Blănaru.

În timpul sărbătorilor de iarnă se înregistrează și accidente de petarde, artificii sau alte produse pirotehnice. „Practica anilor precedenți a arătat că în fiecare an la sărbătoarea trecerii dintre ani au loc astfel de accidente. Pacienții sunt atât copii, cât și adulți, iar arsurile provocate de utilizarea incorectă a acestor produse afectează cel mai des regiunea feței, ochilor și a mâinilor”, a afirmat Diana Blănaru.

Serviciul de Urgență recomandă populației să respecte un regim alimentar echilibrat, să nu consume în exces preparate greu digerabil,  cum ar fi grăsimile, produsele de cofetărie. De asemenea, recomandă ca la primele simptome de infecție virală pacienții să se adreseze la medic și să urmeze sfaturile și tratamentul indicat, pentru a evita complicațiile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău