De Paști, peste o mie de polițiști au asigurat ordinea publică la biserici și cimitire

  • 03 Mai 2022 15:09
De Paști, peste o mie de polițiști au asigurat ordinea publică la biserici și cimitire

Peste o mie de polițiști au fost antrenați la biserici și cimitire pentru menținerea ordinii publice în perioada sărbătorilor pascale. Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, care a făcut totalurile activității de sărbători, a comunicat că într-un briefing de presă că peste șapte mii de persoane au apelat la Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112. Numărul este în descreștere comparativ cu anul trecut, transmite IPN.

Cât ține de securitatea circulației rutiere, oamenii legii au depistat circa nouă mii de încălcări, inclusiv depășirea vitezei maxime admise, necuplarea centurii, neacordarea priorității pietonilor. Peste 200 de încălcări au fost comise de pietoni.

„Avem 40 de persoane traumatizate în cadrul accidentelor rutiere. La acest capitol suntem într-o creștere comparativ cu anii precedenți. În același timp, nu am avut niciun accident rutier în care să fi decedat persoane. Avem nevoie de o implicare suplimentară, atât din partea colegilor mei, cât și, în mod special, din partea conducătorilor auto care trebuie să dea dovadă de respect în trafic”, a menționat Viorel Cernăuțeanu.

De Paștile Blajinilor,  la 1558 de cimitire aflate pe teritoriul Republicii Moldova oamenii legii au avut 114 posturi fixe și 352 de echipe mobile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:2,57 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău