De luni, în R.Moldova începe etapa de administrare a dozei booster de vaccin anti-COVID-19. Căror categorii de pesoane le este recomandată

  • 28 Noiembrie 2021 19:21
De luni, în R.Moldova începe etapa de administrare a dozei booster de vaccin anti-COVID-19. Căror categorii de pesoane le este recomandată

Persoanele cărora le va fi administrată doza suplimentară sau doza booster de vaccin împotriva COVID-19 nu vor fi nevoite să-și schimbe certificatele de vaccinare eliberate după schema primară de imunizare.

Certificatele de vaccinare împotriva COVID-19 rămân valabile cu sau fără administrarea dozei a treia de vaccinare. În prezent, nicio țară nu condiționează validitatea certificatului în dependență de administrarea dozei booster”, informează Ministerul Sănătății.

Precizăm că de luni, 29 noiembrie curent, în Republica Moldova începe etapa de administrare a dozei suplimentare și a celei booster de vaccin împotriva COVID-19 pentru a reduce morbiditatea provocată de această boală și a susține procesul de vaccinare.

Doza suplimentară de vaccin reprezintă o doză adițională, administrată persoanelor sever imuno-compromise și care au un sistem imun slăbit și nu dezvoltă un răspuns imun suficient de puternic. Aceasta se va administra doar în baza recomandării medicului la care pacientul se află la evidență la expirarea unei perioade de 28 de zile după a doua doză de vaccin.

Doza booster de vaccin reprezintă doza administrată persoanelor care au finalizat schema primară de vaccinare. Aceasta se administrează la un interval de șase luni pentru vaccinurile cu schema primară de două doze și de cel puțin două luni (56 de zile) pentru vaccinul Janssen/Johnson&Johnson.

Persoanele eligibile pentru administrarea dozei booster sunt angajații din instituțiile medico-sanitare, personalul și beneficiarii din cadrul azilurilor și centrelor de plasament, adulții cu vârsta mai mare de 60 de ani, persoanele care prezintă comorbidități și un risc sporit de a dezvolta forme grave și de deces, angajații structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, lucrătorii din domeniul de educație, personalul din cadrul serviciilor sociale, mai informează Ministerul Sănătății.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău