De la tancuri la rachete și UAV-uri, Rusia vrea să crească producția de arme cât mai repede. Apare întrebarea: Dacă are și cu ce?

  • 25 Octombrie 2022 15:15
De la tancuri la rachete și UAV-uri, Rusia vrea să crească producția de arme cât mai repede. Apare întrebarea: Dacă are și cu ce?

Dmitri Medvedev, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a fost în vizită la uzina de vehicule blindate Uralvagonzavod, principalul producător rus de tancuri, unde a adus la cunoștința conducerii că trebuie accelerate livrările de echipamente militare pentru frontul din Ucraina. La uzinele conglomeratului rus de stat Uralvagonzavod se produc tancurile T-14 Armata și cea mai modernă versiune a generației T-90 - acest model de tanc deja a fost distrus de armată ucraineană. Fără dar și poate, statele occidentale trebuie să mențină sancțiunile asupra industriei ruse de apărare pentru a îngreuna și mai mult producția de armament din fabricile ruse, scrie defenseroamania.ro.

Dmitri Medvedev, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a efectuat recent o inspecție la una dintre uzinele conglomeratului rus de stat Uralvagonzavod din Nijni Tagil. Oficialul rus a scris chiar el despre această vizită, într-un comunicat de presă publicat pe Telegram.

Potrivit Dmitri Medvedev, Rusia ar urma să accelereze producția de armament și echipamente speciale: de la tancuri și obuziere până la rachete de înaltă precizie și drone.

În timpul vizitei efectuate la Nijni Tagil, la 24 octombrie, Medvedev a discutat cu conducerea conglomeratului Uralvagonzavod despre eliminarea problemelor existente care încetinesc procesul de producție și despre accelerarea furnizării de echipamente militare către trupele ruse care luptă în prezent în Ucraina.

,,A fost stabilită sarcina de a îndeplini strict ordinul de apărare al statului în toți parametrii săi cheie și de a preveni întreruperile în furnizarea de echipamente fabricate”, a precizat Medvedev. 

Putin, potrivit șefului adjunct al Consiliului de Securitate, a stabilit sarcina respectării stricte a ordinului de apărare a statului și a atras atenția că cei care nu se conformează vor răspunde penal.

”Au fost emise instrucțiuni către ministerele și departamentele responsabile de ordinea de stat. Modul în care vor fi puse în aplicare va fi monitorizat în continuare”, a mai precizat Medvedev.

Uzina Uralvagonzavod produce tancurile rusești T-72, T-90 și T-14 Armata și sistemele de rachete TOS-1A. Compania are aproximativ 30.000 de angajați și se află sub sancțiuni occidentale din 2014. Sunt semnate noi contracte de export cu Algeria, Azerbaidjan, Belarus, Vietnam, India și Irak.

În luna mai a acestui an, Uralvagonzavod a livrat un lot de tancuri noi T-90M Proryv către armata rusă. Potrivit analiștilor militari de Oryx, armata rusă a pierdut pe frontul din Ucraina, de la începutul agresiunii militare din 24 februarie, patru tancuri T-90M. Primul  T-90M "Proryv" a fost distrus pe 4 mai într-un sat din regiunea Harkov.

Trebuie amintit că, lipsa de tehnică militară în armata rusă este tot mai acută. Săptămâna trecută a circulat informații că armata rusă va primi aproximativ 800 de tancuri T-62 recondiționate și, eventual, modernizate în următorii trei ani, pentru a încerca să compenseze pierderile grele pe care le-a înregistrat deja pe tot parcursul derulării agresiunii militare din Ucraina. Multe dintre cele mai vechi tancuri T-62 au fost deja scoase din conservare și trimise pe frontul din Ucraina.

În ultima vreme, forțele armate ruse au pierdut aproximativ 10 tancuri în fiecare zi pe frontul din Ucraina. Potrivit analiștilor militari independenți de la Oryxspioenkop – care au creat o bază de date cu toată tehnica militară rusă capturată și distrusă pe teritoriul Ucrainei - 54 de tancuri rusești T-80BVM au fost distruse și capturate de ucraineni de la începutul agresiunii militare ruse.

T-80BVM este versiunea îmbunătățită a tancului T-80BV. Primele tancuri au ajuns în dotarea armatei ruse în anul 2019. T-80BVM este cea mai recentă versiune a generației de tancuri T-80. Potrivit Oryxspioenkop, Forțele Armate Ucrainene dispun în prezent de cel puțin 28 de tancuri T-80BVM, toate capturate de la forțele ruse de ocupație.

În concluzie, sunt slabe șanse ca ''ordinul de apărare a statului'', emis de Vladimir Putin pentru industria de apărere rusă să fie respectat la virgulă, deoarece, ca urmare a agresiunii militare ruse din Ucraina, statele occidentale au impus o serie de sancțiuni industriei ruse de apărare.

Toate companiile ruse care fac parte din complexul militar-industrial rus suportă acum consecințele - accesul industrie ruse de apărare la piața occidentală de componente cu dublă utilitate - civil-militară - a fost restricționat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău