De la începutul invaziei ruse, SUA au acordat Ucrainei un ajutor militar de 16,2 miliarde de dolari: Noul sprijin include 18 sisteme HIMARS

  • 29 Septembrie 2022 08:25
De la începutul invaziei ruse, SUA au acordat Ucrainei un ajutor militar de 16,2 miliarde de dolari: Noul sprijin include 18 sisteme HIMARS

Pentagonul a anunțat miercuri un nou ajutor militar suplimentar de 1,1 miliarde de dolari pentru Ucraina, sub formă de comenzi de armament din partea industriei de apărare a SUA, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Acest nou ajutor, destinat să întărească apărarea țării pe termen mediu și lung, include în special 18 sisteme de artilerie de precizie Himars, 150 de vehicule blindate “Humvee”, 150 de vehicule tactice tractori de armament, radare și sisteme de apărare anti-drone, a precizat Departamentul SUA al Apărării.

Acesta nu este armament destinat forțelor ucrainene care luptă în prezent împotriva forțelor ruse în estul și sudul țării, ci echipamente care vor fi livrate la Kiev în câteva luni.

Acest nou ajutor “demonstrează angajamentul Statelor Unite de a continua să sprijine Ucraina pe termen lung”, se arată în comunicat.

“Ajutorul reprezintă o investiție pe mai mulți ani în capacități esențiale pentru întărirea susținută a forțelor armate ale Ucrainei, în momentul în care acestea apară suveranitatea și teritoriul Ucrainei de agresiunea rusă”, a adăugat Pentagonul.

Această noua tranșă crește ajutorul militar al SUA pentru Ucraina la 16,2 miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse a țării pe 24 februarie și la 16,9 miliarde de dolari de la preluarea mandatului de către președintele Joe Biden, în ianuarie 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău