De la începutul anului, zeci de persoane au suferit intoxicații, dintre care trei au murit, din cauza monoxidului de carbon

  • 15 Aprilie 2019 10:47
De la începutul anului, zeci de persoane au suferit intoxicații, dintre care trei au murit, din cauza monoxidului de carbon

De la începutul acestui an, trei persoane au murit după ce au utilizat în locuințe instalații de încălzit necorespunzătoare sau sobe defecte.

Totodată,  55 de persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon, potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Ieri, o tânără de 19 ani a fost internată în spital după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon, emanat de la o instalație de încălzire autonomă. Cazul a avut loc într-o gospodărie particulară din localitatea Chircăiești, raionul Căușeni.

Femeia s-a simțit rău, după ce pe parcursul nopții în casă a funcționat instalația de încălzire autonomă. Potrivit pompierilor, în locuința femeii nu s-a produs un incendiu. În prezent, viața tinerei este în afara oricărui pericol.

Pompierii îndemnă oamenii să verifice starea aparatelor și sobelor de încălzit înainte de exploatarea acestora pentru a evita cazurile de intoxicații și incendiile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău