De la începutul anului, s-au produs peste 60 de accidente rutiere în care șoferii circulau fără centura de siguranță

  • 16 Iunie 11:03
De la începutul anului, s-au produs peste 60 de accidente rutiere în care șoferii circulau fără centura de siguranță

De la începutul anului curent, s-au produs peste 60 de accidente rutiere în care șoferii nu aveau cuplată centura de siguranță. În urma acestora, 11 persoane au decedat, iar alte 53 au suferit diverse traumatisme, relatează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, în aceeași perioadă, polițiștii de patrulare au depistat și sancționat peste 15 mii de conducători auto pentru că nu aveau cuplată centura de siguranță, scrie sursa citată

Conform Regulamentului circulației rutiere, fiecare conducător auto, înainte de a porni la drum, este obligat să cupleze centura de siguranță și să se asigure că și pasagerii aflați în autovehicul au cuplate centurile de siguranță.

Excepție de a conduce un mijloc de transport fără a avea cuplată centura de siguranță o au: conducătorii vehiculelor cu regim prioritar de circulație, în timpul executării unei misiuni urgente de serviciu, conducătorii care execută manevra de mers cu spatele, persoanele care dețin certificat de scutire pe motiv medical grav și instructorii auto în timpul instruirii cursanților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:4,12 m/s
Fri
23
Sat
23
Sun
23
Mon
19
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău