De la începutul anului s-au produs circa 70 de accidente rutiere cu implicarea bicicliștilor

  • 27 Iulie 2023 16:32
De la începutul anului s-au produs circa 70 de accidente rutiere cu implicarea bicicliștilor

De la începutul anului curent s-au produs circa 70 de accidente rutiere cu implicarea bicicliștilor. În urma acestora, opt persoane au decedat, iar alte 59 au suferit traumatisme, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Natalia Golovco, a menționat că, oamenii legii au intensificat activitățile de informare pentru a preveni accidentele rutiere în care sunt implicați bicicliștii, întrucât în perioada caldă a anului numărul acestora pe traseele din țară este în creștere.

„Pentru a evita producerea accidentelor rutiere, recomandăm bicicliștilor să poarte echipamente de protecție și îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, în special când vizibilitatea este redusă. Totodată, aceștia sunt îndemnați să păstreze distanța dintre ei și autovehicule, să anunțe din timp manevra pe care urmează să o execute și să cedeze trecerea pietonilor. Este necesar ca bicicliștii să schimbe benzile de circulație cu maximă prudență, iar pe trecerile de pietoni să coboare de pe vehicul”, a spus Natalia Golovco.

De asemenea, oamenii legii îndeamnă părinții să discute cu minorii, în contextul în care se întâmplă cazuri când copiii cu biciclete vin brusc de pe drumurile adiacente carosabilului, iar conducătorii auto nu reușesc să frâneze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău