De la începutul anului, la bugetul național au fost acumulate venituri de 27,1 miliarde de lei

  • 06 Mai 10:36
De la începutul anului, la bugetul național au fost acumulate venituri de 27,1 miliarde de lei

În primele patru luni ale anului curent, la bugetul public național (BPN) au fost acumulate venituri în sumă de 27,1 miliarde de lei, fiind în creștere cu 4,5 miliarde față de perioada similară a anului trecut. Cheltuielile au constituit 29,5 miliarde de lei, care, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, sunt mai mari cu 4,7 miliarde de lei, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Finanțelor, executarea bugetului public național s-a încheiat cu un deficit în sumă de 2,4 miliarde de lei, iar soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetelor componente ale bugetului public național au constituit 8,8 miliarde de lei, scrie MOLDPRES.

„Veniturile bugetului de stat în perioada de referință au constituit 17,3 miliarde de lei, fiind în creștere cu 3,3 miliarde de lei comparativ cu perioada similară a anului trecut. Veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat au constituit 8,2 miliarde de lei, iar cele administrare de către Serviciul Vamal - 9,8 miliarde de lei. Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021, veniturile s-au majorat cu câte 1,8 miliarde de lei”, indică sursa citată.

Cheltuielile bugetului de stat au fost executate în sumă de 20,5 miliarde de lei, cu 3,5 miliarde mai mult față de perioada similară a anului trecut. Executarea bugetului de stat s-a încheiat cu un deficit în sumă de 3,2 miliarde de lei, iar soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetului de stat  au constituit 5,2 miliarde de lei.

Ministerul Finanțelor a asigurat onorarea tuturor angajamentelor de plată pentru lunile ianuarie - aprilie a anului curent, toate plățile fiind finanțate integral. "Riscuri de neexecutare/stopare a cheltuielilor aprobate în buget, nu există, dat fiind faptul că bugetul dispune de resurse financiare suficiente și asigură în permanență un management prudent al lichidităților", rezumă un comunicat al autorității financiare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Wed
22
Thu
24
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Arhivă Radio Chișinău