De la începutul anului, 30 persoane printre care trei minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice

  • 05 Iulie 2022 19:53
De la începutul anului, 30 persoane printre care trei minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă Campania de prevenire a înecurilor în toate regiunile R. Moldova. Mă.surile de prevenire a înecurilor au fost desfășurate recent în raioanele Cantemir, Ștefan Vodă, Florești, Soroca, Edineț  

Salvatorii IGSU au împărțit pliante informative, dar și au comunicat cetățenilor despre riscurile în cazul nerespectării regulilor de comportament pe apă, dar și despre acordarea primului ajutor în cazul unei situații de înec. 

Mai mult, persoanele au fost informate că scăldatul în perioada caniculară este strict interzis. În perioada estivală, oamenii sunt rugați să evite aflarea pe malurile bazinelor acvatice nedotate cu stații de salvare, iar maturii sunt îndemnați să-și monitorizeze strict minorii pentru a evita aflarea acestora fără supraveghere în preajma râurilor și lacurilor. 

Totodată, cetățenii au fost îndrumați la capitolul riscului de înec în stare de ebrietate, fiind menționat faptul că consumul băuturilor alcoolice înaintea scăldatului este interzis. 

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2022, 30 persoane printre care 3 minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din R. Moldova. Conform IGSU în total, în perioada 20.05. - 27.06.2022 angajații IGSU au instruit peste 25 000 de persoane, privind respectarea regulilor de securitate la scăldat, fiind amplasate 2221 de materiale informative în locuri publice. 

Campania de prevenire a înecurilor desfășurată de IGSU al MAI are drept scop reducerea incidentelor pe apă și va continua până la sfârșitul perioadei estivale în toate regiunile țării. În cazul apariției unei eventuale situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze numărul unic de urgență 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău