De la începutul anului 2024 s-au înregistrat 38 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor

  • 26 Ianuarie 12:38
De la începutul anului 2024 s-au înregistrat 38 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor

De la începutul anului curent, pe teritoriul țării s-au înregistrat 38 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor. În urma acestora, opt persoane au decedat, iar 30 au suferit traumatisme, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), ultimul accident rutier a avut loc în seara zilei de ieri în apropierea satului Bușila, raionul Ungheni. Polițiștii au stabilit că un bărbat de 58 de ani, în timp ce conducea o Dacia Logan a tamponat un bărbat de 41 de ani, care se deplasa pe carosabil în afara trecerii de pietoni și în loc neiluminat. În urma impactului, bărbatul a decedat pe loc.

Supus testului alcoolscopic, s-a constatat că șoferul nu se afla în stare de ebrietate. Pe acest caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

În acest context, șoferii sunt îndemnați să respecte regulile de circulație, semnificația indicatoarelor rutiere și să adapteze viteza de rulare la condițiile de drum și trafic.

Totodată, pietonii sunt îndemnați să poarte îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observați cu ușurință în condiții de vizibilitate redusă și pe timpul nopții, să traverseze strada numai la trecerile de pietoni și doar la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău