De la ABC la BAC- ediția din 19 aprilie 2014

  • 22 Aprilie 2014 08:21
De la ABC la BAC- ediția din 19 aprilie 2014

În această emisiune vom afla cum se pregătesc liceeni din clasele a 12-a de examenul de Bacalaureat.

De asemenea, la rubrica de lecturi, vom vedea ce cărți citesc adolescenții, iar la cea de sport Octavian Țâcu va continua să ne povestească despre sportivii olimpici care au devenit faimoși datorită performanțelor lor.
 
Sfârșitul anului școlar se apropie cu pași rapizi, iar absolvenții au de susținut examenele de Bacalaureat. Ministerul Educației a anunțat deja mai multe măsuri pentru a preveni copiatul și frauda la examene. De asemenea, potrivit noului regulament, cel care va fi prins că a încălcat regula la un examen, nu va avea dreptul să le susțină pe celelalte și va trebui să le repete pe toate anul viitor. Așa că, liceenii trebuie să se apuce serios de carte, chiar dacă au mai rămas doar câteva săptămâni pentru aceasta. Iuliana Golub a discutat cu câțiva liceeni din clasa a 12-a ca să afle cum s-au pregătit ei de BAC.

Un sportiv care s-a remarcat într-un mod deosebit la Olimpiada din 1912 de la Stockholm - Jim Thorpe. Fascinanta poveste a acestuia și tragicul său destin este relatat de istoricul Octavian Țîcu.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău