De la ABC la BAC - ediția din 8 martie

  • 09 Martie 2014 13:17
De la ABC la BAC - ediția din 8 martie

În această emisiune punem în discuție o temă sensibilă la vârsta adolescenței - suicidul. De asemenea, vom vorbi despre un film, făcut de câțiva tineri, despre migrație și copii care sunt departe de părinții lor.

Relațiile tensionate în familie și în școală sunt factorii care influențează cel mai mult comportamentul auto-distructiv al copiilor. Divorțul părinților, conflictul între generații sau chiar transferul la o altă instituție de învățământ – sunt cele mai frecvente cauze, mai ales la vârsta adolescenței, ce determină copii să-și pună capăt zilelor. Vorbim la această temă cu psihologul emisiunii Svetlana Gorea.

O generație întreagă de tineri au crescut departe de părinții lor, aceștia fiind nevoiți să plece pentru un loc de muncă în alte țări. „Alo, mama” este un film de scurt metraj despre un tânăr al cărui mamă a plecat peste hotare ca să-i asigure un viitor mai bun. Copilul a crescut singur, iar destinul se repetă. Echipa care a filmat este formată din tineri studenți, iar  filmul a fost făcut pe bani adunați de la prieteni. Premiera filmului are loc în aceste zile la Chișinău, iar ulterior va fi prezentat și în România. Ascultați un interviu cu Artur Botnaru, fondatorul organizației Wake up Moldova, producătorul filmului.  
 
La rubrica de lecturi vă prezentăm cartea „Damnare” de Lauren Kate, o poveste de dragoste dintre un înger decăzut și o pământeancă.
 
La rubrica de sport, istoricul Octavian Țîcu povestește despre primul campion al Jocurilor Olimpice moderne din 1896 – americanul James Connoly.  
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău