De la ABC la BAC - ediția din 7 iunie 2014

  • 07 Iunie 2014 15:10
De la ABC la BAC - ediția din 7 iunie 2014

În emisiunea de astăzi vom vorbi despre examene, dar si despre prietenie, flirturi si dragoste, emoții fierești la vârsta noastră și mai ales în vacanță.

Iată că a sosit în sfirșit vacanța cea mare, am scăpat de ore, de trezitul dis-de-dimineata si de salile de clasa. Desi absolventii mai au de depus un efort, vor scapa si ei in curind de scoala. Iar pentru ceilalti elevi, a venit timpul plimbarilor lungi cu prietenii si a distractiilor. Vom continua sa vorbim la tema preferata la aceasta virsta – relatia de dragoste dintre fete si baieti. De data aceasta i-am intrebat pe adolescenti cum sa incetezi o relatie. 

Ministerul Educației a desemnat pe 4 iunie câștigătorii unui concurs de eseuri la tema integrării europene a Republicii Moldova. Vă invităm să ascultați cum văd tinerii parcursul european al țării noastre.

Săptămâna aceasta au început examenele de bacalaureat. Sesiunea a început cu proba la limba și literatura română  pentru absolvenții școlilor cu predare în limba rusă. La liceul ”Alexandr Pușkin” din capitală, elevii au spus, după examen, că subiectele nu au fost prea dificile, însă i-a stresat faptul că au fost supravegheați de camere de luat vederi, dar și de asistenți.

La rubrica de sport, continuăm să vă prezentăm povești fascinate din viața sportivilor. Istoricul Octavian Țîcu ne relatează povestea campioanei Elizabeth Robinson, care a cîștigat Jocurile Olimpice de la Amsterdamdin 1928 la  concursul aruncarea discului.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău