De la ABC la BAC - ediția din 5 iulie

  • 08 Iulie 2014 10:30
De la ABC la BAC - ediția din 5 iulie

În această emisiune vorbim, ca de obicei, despre cărți, muzică, modă și sport – de ceea ce ne bucurăm cel mai mult în vacanță!

Absolvenții au susținut deja examenele de Bacalaureat, cei care au promovat Bacul  vor merge la facultate. În această emisiune vom discuta cu un student la facultatea de Științe Politice a SNSPA, de la București, Mihai Mogâldea, care a încheiat primul an de facultate și ne povestește mai multe despre experiența sa de student. 

Tot mai mulți tineri înlocuiesc răsfoitul paginilor de carte cu un click la calculator, deși bibliotecile își așteaptă cu ușile deschise tinerii cititorii. În această epocă a tehnologiilor, adolescenții au găsit alternativa bibliotecilor. Cărțile citite online sunt mai accesibile, spune tânăra generație. Ce citesc tinerii în această vacanță aflăm de la Cristina Păpușoi. 

La rubrica de sport, istoricul Octavian Țâcu ne relatează povestea luptătorului estonian Kristjan Palusalu, campion olimpic la Jocurile din 1936. Un destin dramatic, care a suferit de pe urma regimului comunist sovietic, după ocupația țării sale de către URSS. 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău