De la ABC la BAC - ediția din 5 aprilie

  • 11 Aprilie 2014 20:22
De la ABC la BAC - ediția din 5 aprilie

În această ediție vom afla cum se îmbracă adolescenții din capitală, ce stiluri preferă și ce ținute și-au ales pentru această primăvară.

Poezia lui Grigore Vieru este îndrăgită de toată lumea din spațiul românesc – de la picii de la grădiniță până maturii care i-au urmărit creația încă de la primele publicații ale poetului. De mai mulți ani, elevii de la Liceul Prometeu din Chișinău organizează conferințe dedicate operei lui Grigore Vieru. Liceenii scriu eseuri, montează spectacole, recită poezii, au întâlniri cu poeți și critici literari. În acest an au invitat o delegație de la liceul “Garabet Ibrailianu” din Iași. Ascultați un reportaj de la această conferință cu elevii care au participat la eveniment despre opera lui Grigore Vieru și cu academicianul și criticul literar Mihai Cimpoi. 

De la costume de sport și adidași, până la rochii elegante și pantofi pe tocuri, adolescenții au întâmpinat primăvara, etalându-și ținutele în cele mai diverse stiluri. În timp ce unii preferă uniforme sau costume la cravată, alții sunt încântați de papucii cu țepi și geci rocker. Am discutat cu câțiva liceeni din capitală și am aflat ultimele tendințe în modă pe care le urmăresc tinerii de astăzi.
 
La rubrica de lecturi vă prezentăm romanul ”Singur pe lume”, de Hector Malot, povestea unui copil orfan care trece prin mai multe greutăți, dar care în final își regăsește familia. 

Iar la rubrica sport, istoricul Octavian Țîcu ne povestește astăzi despre primul campion olimpic la marton, Sprisos Louis, din Grecia - o personalitate deosebită. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,06 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău