De la ABC la BAC - ediția din 4 ianuarie

  • 06 Ianuarie 2014 16:31
De la ABC la BAC - ediția din 4 ianuarie

În această ediție vom face cunoștință cu o cetățeancă americană, care lucrează într-o școală de la țară, din Republica Moldova.

Nicole Phelps este o cetățeancă americană, a venit în Republica  Moldova, în iunie 2012, prin intermediul oraganizației internaționale Corpul Pacii, în calitate de voluntar. Ea predă educația pentru sănătate elevilor din satul Leușeni. Totodată, Nicole predă engleza adolescenților dornici de a cunoaște această limbă. Ea ne-a povestit într-un interviu cum a ajuns în Moldova și ce a impresionat-o în țara noastră. 

De asemenea, vom cunoaște cu încă un medaliat olimpic, este vorba Niculina Garbuz, elevă în clasa a 12 la Liceul Mircea Eliade din Chișinău, medaliată cu bronz la Olimpiada de Ecologie, care a avut loc în Turcia și cu mențiune la Olimpiada de Ecologie din Olanda. 

La rubrica de sport continuăm seria de subiecte dedicate istoriei fotbalului din Basarabia, susținută de Octavian Țîcu. În acest episod istoricul ne va vorbi despre corupția din fotbalul românesc din perioada comunistă, traficul de influență, meciurile aranjate și presiunile și amenințările din partea oficialilor de partid și militari chiar pe teren. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău