De la ABC la BAC - ediția din 3 ianuarie 2015

  • 09 Ianuarie 2015 12:41
De la ABC la BAC - ediția din 3 ianuarie 2015

În această ediție îl veți cunoaște pe unul dintre elevii olimpici, care a cucerit medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori din Argentina.

În 2014, elevii din Republica Moldova au obținut 25 de medalii la concursurile internaționale  dintre care una de aur, două de argint și 22 de bronz, la materii precum  matematica, informatica, fizica, ecologia, chimia. Lotul olimpic a reprezentat R. Moldova la olimpiadele internaționale și regionale din 10 țări: Macedonia, Bulgaria, Olanda, Turcia, Africa de Sud, Kazahstan, Rusia, Vietnam, Taiwan și Argentina. Recent a avut loc Olimpiada internațională de științe pentru juniori, în orașul Mendoza din Argentina,  iar elevii Mihaela Raischi, clasa a 11-a și Chiril Solovei, elev în clasa a 9-a la Liceul Orizont s-au întors cu medalii de bronz de la acest concurs. Invitatul emisiunii este Chiril Solovei, care ne povestește despre olimpiadă. 

La rubrica de lecturi vă prezentăm cartea ”Inimă de câine”, de Mihail Bulgakov, iar la cea de sport, istoricul Octavian Țîcu va continua să ne povestească despre sportivii care s-au remarcat și au rămas în istorie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău