De la ABC la BAC - ediția din 26 aprilie 2014

  • 29 Aprilie 2014 14:51
De la ABC la BAC - ediția din 26 aprilie 2014

În emisiunea de astăzi vom afla cum ne influențează culorile viața noastră de adolescenți. De asemenea, vom vorbi despre muzică și modă, iar la rubrica de sport O. Țâcu va continua să ne povestească despre sportivii care au cucerit tribunele olimpice.

Adolescenta este vârsta contradicțiilor, granița dintre copilărie și maturitate, respectiv, comportamentul nostru este schimbător. Este cunoscut faptul că asupra comportamentului influențează și culorile. Discutăm acest subiect cu psihologul emisiunii, dna Svetlana Gorea.

Sportul, cărțile, călătoriile, muzică fac parte din pasiunile noastre, iar atunci când unora le reușește să-și facă din pasiune o meserie  pe viață, acești oameni se simt fericiți și împliniți. Este și cazul muzicianului Alexandru Mirov, profesor de chitară și membru al trupei de chitariști Picado din Chișinău. 

La rubrica de sport, istoricul Octavian Țîcu continuă să ne prezinte povești fascinate din viața sportivilor. Astăzi vom afla despre vâslașul John Kelly, eroul olimpiadei din 1920 de la Paris, care a cîștigat probele de schiff simplu și dublu în aceeași zi. 

Școlile și taberele pentru elevi sunt o oportunitate foarte bună de a învăța lucruri noi și pentru a-ți face noi prieteni. Joi, 24 aprilie, la biblioteca „B.P.Hașdeu'' a avut loc prezentarea școlii de vară „Aspire High School'', destinată elevilor de liceu din clasele a 10-12, și a „Aspire Academy", pentru studenții din Europa Centrală și de Est. Detalii despre acest proiect și cum puteți să vă înscrieți la aceste școli ne spune organizatoarea evenimentului Patricia Zghibarta. De asemenea, câțiva elevi care au fost la Aspire High School și-au împărtășit emoțiile și experiența avută acolo:
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău