De la ABC la BAC - ediția din 15 martie

  • 15 Martie 2014 15:08
De la ABC la BAC - ediția din 15 martie

În această emisiune vă vom face cunoștință cu un londonez, care a aflat de Republica Moldova datorită vinurilor noastre și a cărții ”Tenis cu moldovenii”. De asemenea, vom vorbi despre teatru cărți, muzică și modă.

În Republica Moldova e renumit teatrul clasic, dar noi nu suntem codași nici la teatrul alternativ, modern, independent. Într-un  interviu realizat de Petru Marginean, vom afla mai multe detalii despre teatrul ambulant. Actorul Alexandru Pleșca, ne va povesti despre experiența sa în astfel de proiecte, precum și rolurile sale la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”.

Vadim Pavlov și Dan Pădure sunt elevi în clasa a 9-a la liceul teoretic „Spiru Haret” din capitală. Dragostea lor pentru muzica i-a inspirat să încerce să cânte la chitară, să-și formeze o trupă și chiar se gândesc să urmeze o cariera muzicală. Pasionați de Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Kurt Cobain, băieții doresc sa cucerească publicul și deja au ieșit pe câteva scene din localurile din Chișinău. 

La rubrica de lecturi, vă prezentăm cartea Omul Invizibil, de H.G. Wells, povestea unui savant pe nume Griffin care a încercat sa descopere secretul invizibilității. 

La rubrica de sport, istoricul Octavian Țâcu va continua sa ne povestească despre personalitățile care au marcat lumea sportului. În această ediție ascultați istoria celui care a pus bazele Jocurilor Olimpice moderne, Pierre de Coubertin.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău