De la 1 ianuarie 2023 începe o nouă etapă de reexaminare a pensiilor. Cine sunt beneficiarii, anunță CNAS

  • 14 Decembrie 2022 09:16
De la 1 ianuarie 2023 începe o nouă etapă de reexaminare a pensiilor. Cine sunt beneficiarii, anunță CNAS

Începând cu 1 ianuarie 2023 dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl obțin beneficiarii care au realizat după stabilirea pensiei un stagiu de cotizare de la 2 ani la 5 ani, pensia pentru limită de vârstă fiind stabilită până la 1 ianuarie 2019, anunță CNAS.

Le fel vor fi reexaminate și pensiile de dizabilitate stabilite de la 1 ianuarie 1999, pentru persoanele care au un stagiu de cotizare după realizarea dreptului la pensie, de cel puțin 7 ani.

Încurajăm beneficiarii să depună cererile pentru reexaminarea pensiilor, online, fiind cea mai simplă, rapidă și comodă modalitate de a economisi timp și resurse.

Cererea în formă electronică poate fi depusă prin intermediul paginii web oficiale a CNAS www.cnas.gov.md și portalului guvernamental unic al serviciilor publice www.servicii.gov.md, fiind necesar de a introduce un minim de date de identificare: tipul pensiei care se solicită a fi reexaminată, numărul de identificare și data nașterii.

La necesitate, la depunerea cererii online, poate fi solicitat ajutorul membrilor familiei, colegilor, precum și reprezentanților administrației publice locale sau specialiștilor centrelor unificate de prestare a serviciilor publice (CUPS) din localitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,63 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău