De Hramul Capitalei vor fi puse pe rută troleibuze noi

  • 12 Octombrie 2020 12:28
De Hramul Capitalei vor fi puse pe rută troleibuze noi

Primăria municipiului Chișinău a informat că de Hramul orașului Chișinău vor fi lansate pe rute două troleibuze articulate noi din lotul de cinci unități, sosit recent din Belarus. Troleibuzele sunt asamblate în atelierele întreprinderii „Regia Transport Electric Chișinău”, iar trei dintre acestea au fost deja testate, potrivit declarațiilor primarului general, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative de astăzi a serviciilor Primăriei capitalei, transmite MOLDPRES.

Edilul a precizat că, până la finele lunii curente, vor sosi alte zece troleibuze clasice din Belarus, pentru asamblare, „urmând să avem 30 de unități de acest fel până la sfârșitul anului 2020”. „Mai mult, în perioada următoare va sosi la Chișinău și lotul de 25 de unități cu parcurs, achiziționate din Riga (Letonia), care dispun de o garanție de șapte ani”, a spus Ion Ceban. 

Unitățile de transport dispun de sistem de aer condiționat, lumini LED, podea joasă și rampe de acces pentru utilizatorii de scaun rulant. De asemenea, troleibuzele sunt dotate cu sistem de supraveghere video și prize USB. Capacitatea de îmbarcare a unei unități articulate este de 162 de persoane, iar costul este de 315 mii de euro.

Municipalitatea a desemnat și câștigătorul concursului privind achiziționarea lotului de o sută de autobuze noi. „Astfel vom spori capacitatea sistemului de transport public, iar acest aspect este destul de important, în situația actuală marcată de pandemia COVID-19, pentru a evita aglomerația. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la aceste achiziții. Indiferent de coloratura politică, am demonstrat că putem să facem lucruri semnificative pentru oraș”, a subliniat Ion Ceban.

Evenimentul de lansare pe linie a troleibuzelor articulate noi este programat pentru ziua de marți, 13 octombrie, ora 19.00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău