De Hramul capitalei se așteaptă vreme însorită, izolat cu ploi

  • 13 Octombrie 2022 18:20
De Hramul capitalei se așteaptă vreme însorită, izolat cu ploi

Temperaturi de toamnă cu soare, izolat cu ploi slabe, se așteaptă vineri, 14 octombrie, când creștinii ortodocși de rit vechi marchează Acoperământul Maicii Domnului, fiind sărbătorit și Hramul capitalei, transmite Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Conform meteorologilor, mâine, pe întreg teritoriul țării se așteaptă valori termice între 13-17 grade Celsius, ziua, și 4-9 grade, noaptea. Perioada de referință va fi caracterizată de cer variabil, periodic însorit, pe alocuri cu precipitații sub formă de ploi slabe, de scurtă durată.   

În următoarele zile se va menține tendința de ușoară răcire a vremii, iar până la finele săptămânii se așteaptă maxime de 17 grade Celsius.

Denumirea populară a Acoperământului Maicii Domnului, „Pocroavele“, este un cuvânt slavon care în meteorologia populară înseamnă acoperirea pământului cu brumă sau cu zăpadă. Potrivit tradiției, Acoperământul Maicii Domnului reprezintă pregătirea ogoarelor pentru sezonul rece și acoperirea pământului cu brumă. Oamenii în vârstă afirmă că după Pocroave vremea, de obicei, se răcește.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău