De Crăciun, papa Francisc îndeamnă la mai multă atenție la durerea celor din jur

  • 25 Decembrie 2021 16:42
De Crăciun, papa Francisc îndeamnă la mai multă atenție la durerea celor din jur

În cadrul mesajului său de Crăciun, papa Francisc i-a mustrat pe cei care preferă să se uite în altă parte, făcându-se că nu observă problemele celor din jur și a lansat un apel pentru pace și împotriva violenței domestice, transmite sâmbătă DPA.


"Continuăm să asistăm la un mare număr de conflicte, crize și neînțelegeri. Acestea par să nu se mai termine niciodată și am ajuns într-o situație în care abia dacă le mai observăm", a susținut suveranul pontif, care a menționat o serie de țări și regiuni care trec prin crize profunde, printre care Siria, Etiopia, Afganistan, Yemen și Ucraina.

"Riscăm să devenim surzi la strigătele de durere și suferință ale atât de multor oameni, frații și surorile noastre", a mai susținut el de la amvonul bazilicii Sfântul Petru.

De asemenea, papa a remarcat în mesajul său lipsa de voință a părților implicate în conflicte de a se așeza la masa dialogului.

Papa Francisc s-a rugat și pentru femeile care sunt victime ale violenței în vremea pandemiei, pentru copiii victime ale abuzurilor și pentru bătrânii care suferă de singurătate.

La sfârșitul omiliei, papa a rostit tradiționala binecuvântare 'Urbi et Orbi' (către oraș și întreaga lume) și le-a urat credincioșilor Crăciun fericit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău