De ce spun rușii că trupele ucrainene sunt superioare în atacurile de noapte. Câștigurile obținute în contraofensivă (ISW)

  • 11 Iunie 2023 13:40
De ce spun rușii că trupele ucrainene sunt superioare în atacurile de noapte. Câștigurile obținute în contraofensivă (ISW)

Surse rusești au afirmat că forțele armate ale Ucrainei au avantaje tactice în desfășurarea asalturilor pe timp de noapte datorită echipamentelor furnizate de Occident cu sisteme optice nocturne superioare, potrivit Institutului Pentru Studiul Războiului (ISW).

Un important milblogger rus a afirmat că forțele ucrainene lansează atacuri pe timp de noapte, deoarece echipamentele furnizate de Occident oferă forțelor ucrainene vedere nocturnă „excelente”, scrie Hotnews.

Oficialul de ocupație din regiunea Zaporojie, Vladimir Rogov, a afirmat, de asemenea, că atacurile pe timp de noapte permit forțelor ucrainene să folosească mai eficient echipamentul furnizat de Occident.

Sursele rusești au afirmat pe larg că forțele ucrainene au început sau au intensificat asalturile pe timp de noapte în ultimele zile, iar forțele ucrainene ar putea valorifica din ce în ce mai mult avantajele oferite de sistemele occidentale.

Forțele ucrainene au desfășurat operațiuni de contraofensivă în cel puțin patru zone ale frontului pe 10 iunie

Surse rusești au raportat activități ucrainene în regiunea Lugansk, în apropierea localității Bilohorivka.

Colonelul Serhii Șerevati, purtător de cuvânt al Grupului de Forțe Estice Ucrainene, a menționat că forțele ucrainene au înaintat până la 1.400 de metri în zone nespecificate de pe frontul Bahmut, iar milbloggerii ruși au raportat înaintarea trupelor ucrainene în nord-vest și nord-est de Bahmut.

Ministerul rus al Apărării și alte surse rusești au pretins că trupele ucrainene au efectuat atacuri localizate în zona de frontieră dintre regiunile Donețk și Zaporojie, în special în zona Velika Novosilka.

 Imagini obținute pri geolocalizare indică faptul că forțele ucrainene din vestul regiunii Zaporojie au obținut câștiguri locale în timpul contraatacurilor din sud-vest și sud-est de Orihiv, iar milbloggerii ruși continuă să afirme că forțele rusești din această zonă se apără cu succes împotriva încercărilor de avansare ale trupelor ucrainene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău