De ce Guvernul a așteptat nouă luni pentru a-l numi pe Reșetnicov judecător constituțional (Ziarul de Gardă)

  • 17 Decembrie 2018 14:41
De ce Guvernul a așteptat nouă luni pentru a-l numi pe Reșetnicov judecător constituțional (Ziarul de Gardă)

Artur Reșetnicov a fost numit la Curtea Constituțională în locul Victoriei Iftodi care a devenit în martie curent ministru al Justiției, scrie Ziarul de Gardă care a încercat să afle cum explică Guvernul faptul că deputatul PD a fost numit acum în această funcție și nu cu 9 luni în urmă când aceasta a devenit vacantă.

Potrivit sursei citate, în răspunsul inițial oferit de Guvern nu era explicat de ce acest lucru s-a întâmplat abia acum. După ce reporteriii au insistat, reprezentanții Executivului au spus că „a fost o decizie asumată de Guvern”.

Curtea Constituțională a activat în tot acest timp în regim obișnuit, conform legii, dat fiind faptul că era un număr suficient de judecători care asigurau deplina funcționalitate instituției”, a menționat un reprezentant al direcției comunicare și protocol din cadrul Guvernului, care însă nu a putut să răspundă și la întrebările de ce a fost numit Artur Reșetnicov abia acum și de ce acest lucru a fost necesar având în vedere că instituția ar putea funcționa oricum și în prezent cu cinci judecători. 

Amintim că recent au fost numiți trei noi judecători la Curtea Constituțională. Este vorba despre deputații PD, Artur Reșetnicov și Raisa Apolschi, precum și fostul procuror general Corneliu Gurin. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău