De ce a murit Diego Maradona. Rezultatul autopsiei

  • 26 Noiembrie 2020 11:09
De ce a murit Diego Maradona. Rezultatul autopsiei

Potrivit raportului preliminar al autopsiei, Diego Maradona a murit din cauza unei insuficiențe cardiace acute. Legenda fotbalului a murit la vârsta de 60 de ani, miercuri, la ora locală 12:00, iar autopsia a fost făcută la morga din San Fernando, lângă Buenos Aires, scrie Digi24.ro

Legiștii care au efectuat autopsia lui Diego Maradona au făcut un raport preliminar, în care au precizat că motivul decesului a fost insuficiență cardiacă acută, „la un pacient cu cardiomiopatie dilatată, insuficiență cardiacă cronică congestivă care a cauzat edem pulmonar acut”, potrivit Ole.

Autopsia a fost făcută cu acordul familiei și la solicitarea procuraturii San Isidro, care a deschis o anchetă după confirmarea decesului, tocmai pentru a stabili împrejurările în care asurvenit și cauza.  

Citește și: Fiul lui Maradona, tratat în Italia de coronavirus, a fost externat din spital și vrea să ajungă în Argentina

Trupul lui Diego Maradona, depus la Palatul prezidențial din Buenos Aires

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Diego Armando Maradona, legenda fotbalului argentinian care a decedat miercuri, a fost depus la Casa Rosada, Palatul prezidențial din Buenos Aires, unde va avea loc priveghiul, conform imaginilor difuzate de posturile de televiziune TyC și ESPN, potrivit Agerpres.

Sicriul a fost transportat într-o ambulanță, însoțită un important dispozitiv de securitate, potrivit AFP.

Sute de oameni se aliniau deja în fața palatului pentru a-și putea lua rămas bun de la campionul mondial din 1986, care a murit la vârsta de 60 ani, în urma unei crize cardiace.

Fanii lui Maradona îi vor putea aduce un ultim omagiu idolului lor joi, între orele locale 06:00 și 16:00 (9:00 - 19:00 GMT), potrivit unui comunicat dat publicității de Președinția argentiniană.

Fosta soție a lui Maradona, Claudia Villafane, și cele două fiice ale lor, Dalma și Gianinna, au sosit la Casa Rosada cu puțin înainte de miezul nopții.

În urma lor au venit președintele Federației Argentiniene de Fotbal (AFA), Claudio Tapia, precum și jucători activi și retrași, în special coechipieri ai lui Maradona care au luat parte la epopeea Cupei Mondiale din 1986, câștigată de naționala Albiceleste în Mexic. Toate aceste persoane și-au putut lua rămas bun de la legendarul fotbalist înainte de a se permite accesul publicului în palat.

Președintele Argentinei, Alberto Fernandez, a decretat trei zile de doliu național după moartea lui Maradona, idolul unei țări răvășite acum de durere.

Decesul lui Diego Maradona s-a produs miercuri la prânz, în urma unui atac de cord, la domiciliul său de la periferia nordică a capitalei Buenos Aires.

Diego Maradona a murit la 60 de ani

Diego Armando Maradona, a murit la vârsta de 60 de ani. Maradona se trata de dependență de alcool, informează BBC.

La începutul acestei luni, Maradona a fost operat pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge), la cinci zile după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 60 de ani.

„Hematomul a putut fi îndepărtat cu succes. Diego a suportat bine operația. S-a trezit și totul decurge bine”, anunța, la acel moment, doctorul Leopoldo Luque, chirurg în cadrul clinicii private din orașul Olivos, la nord de Buenos Aires, în cursul unei conferințe de presă.

Maradona fusese transferat la clinica respectivă după o primă spitalizare în orașul La Plata, aflat la 60 km sud de capitala Buenos Aires. Intervenția chirurgicală a durat aproximativ două ore.

Fostul fotbalist a fost supus apoi unei tratament pentru dezalcoolizare, fiind dependent de alcool.

Maradona a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a câștigat, împreună cu echipa Argentinei (al cărei căpitan a fost) Cupa Mondială la fotbal în 1986.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău