De astăzi fumatul este interzis în toate spațiile publice

  • 31 Mai 2016 08:18
De astăzi fumatul este interzis în toate spațiile publice

Fumatul este interzis în toate spațiile publice începând de astăzi odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi din Legea cu privire la controlul tutunului, care prevede protecția împotriva expunerii la fumul de tutun.

Astfel, fumatul va fi interzis în toate spațiile publice deschise administrate de instituțiile medico-sanitare, instituțiile de învățământ, autoritățile publice centrale și locale, inclusiv pe teritoriile aferente.

Această practică nu va fi admisă nici în raza de 10 metri de la intrarea în spațiile publice închise, inclusiv în locurile de uz comun, și la locurile de muncă.

Fumatul va fi interzis și în parcurile de distracții și pe terenurile de joacă pentru copii, pe stadioane, arene, în piețe și alte spații publice deschise pe durata evenimentelor publice, în mijloacele de transport public și în cele private în care se află minori.

Centrul Național de Sănătate Publică va supraveghea implementarea legii și va putea aplica sancțiuni agenților economici care nu se vor conforma.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
17,24
Cer fragmentat
Umiditate:51 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău