De 1 septembrie se deschide un liceu nou în capitală: Pentru reparație au fost alocate peste 29 milioane de lei

  • 30 August 2022 08:55
De 1 septembrie se deschide un liceu nou în capitală: Pentru reparație au fost alocate peste 29 milioane de lei

Din 01 septembrie, instituția de învățământ Liceul Teoretic „Pro Succes” din sectorul Botanica va fi transferat cu 29 complete de clase, cu un contingent de 804 elevi, în sediul fostului Gimnaziul nr. 3 (str. Dante Alighieri 11 „A”), activitatea căruia a fost suspendată în anul 2012.

 

Din anul 2021 au fost inițiate lucrări de reparație capitală a edificiului pentru a crea condiții favorabile și posibilitatea trecerii în termene cât mai rezonabile a Liceului Teoretic ,,Pro Succes” în clădirea renovată. Pentru reparația capitală a sediului au fost alocate surse financiare în sumă totală de peste 29 milioane de lei, inclusiv:

  • Reparația edificiului - 9 milioane de lei

Procurări:

  • Utilaj tehnologic- 1,8 milioane de lei
  • Mobilă- 1,3 milioane de lei
  • Material didactic- 35 mii lei
  • Alte materiale - 200 mii lei

În momentul de față sunt în derulare lucrări de finisare și amenajare a teritoriului. Gimnaziul „Pro Succes” a fost amplasat în sediul fostului Gimnaziu- internat nr. 23, (str. Așhabad nr. 129), care a fost lichidat în 2008, în urma reformei rezidențiale.

În anul 2010 Gimnaziul „Pro Succes” a fost reorganizat în Liceul Teoretic „Pro Succes”. În 2016 LT „Pro Succes" urma să fie transferat în sediul din str. Dante Alighieri 11 „A”.

Din lipsa surselor bugetare, lucrările de reparație nu au fost finalizate.

Asigurarea funcționalității eficiente a instituțiilor de învățământ general din municipiu este una din direcțiile prioritare ale Primăriei municipiului Chișinău.

În urma studiului vizând funcționalitatea rețelei instituțiilor de învățământ din municipiu și utilizarea rațională a spațiilor școlare s-a constatat o evidentă necesitate de a mări capacitatea instituției Liceul Teoretic „Pro Succes”.

Lipsa de spațiu în școală și suprasolicitarea instituțiilor de învățământ din vecinătate ( LT „Iulia Hașdeu”; LTPA „Elena Alistar” și IPLT „Tudor Vladimirescu” a determinat oportunitatea reamplasării Liceului Teoretic „Pro Succes” în alt edificiu pentru utilizarea acestuia la capacitatea de proiect, se arată în comunicat.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău