Davos | Președintele Poloniei a cerut Rusiei să lase Ucraina în pace

  • 26 Ianuarie 2018 18:19
Davos | Președintele Poloniei a cerut Rusiei să lase Ucraina în pace

Președintele polonez Andrzej Duda a cerut Moscovei să lase Ucraina în pace. Declarația sa a fost facuta în timpul unui discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, transmite UNIAN.

În special, participanții la discuție au fost întrebați despre așteptările lor în dezvoltarea relațiilor cu Rusia în 2018.

„Care este mesajul meu? Lăsați Ucraina în pace, acesta este mesajul meu”, a spus Duda.

Președintele polonez a participat la sesiunea „Europa Centrală și de Est: o nouă agendă pentru continent?”. În cadrul acestei sesiuni au mai vorbit președintele Ucrainei, Petro Poroșenko și președintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite.

„Noi trebuie să ținem deschisă ușa Uniunii Europene, trebuie să menținem politica ușilor deschise. În opinia mea, este unul dintre cele mai importante elemente pentru un viitor bun pentru Uniunea Europeană, mai ales acum, când Marea Britanie părăsește UE ..“ – a spus Duda.

La rândul sau, Grybauskaite a afirmat că, după alegerile prezidențiale din Rusia, programate pentru 18 martie, „ne putem aștepta ca aceasta (Rusia – n.r.) să fie în mod previzibil agresiva și, în mod previzibil destabilizatoare”.

Potrivit lui Grybauskaite, în acest sens Europa trebuie să fie pregătit să răspundă acțiunilor Rusiei.

Sursa: Pagina de Rusia

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău