David Popovici și-a donat medalia de aur de la Mondiale pentru copiii bolnavi de cancer

  • 03 Mai 2023 12:02
David Popovici și-a donat medalia de aur de la Mondiale pentru copiii bolnavi de cancer

Înotătorul român David Popovici și-a donat medalia de aur câștigată în proba de 200 m liber la Campionatele Mondiale de anul trecut de la Budapesta, aceasta urmând a fi transformată în fundițe aurii și oferite copiilor bolnavi de cancer în cadrul unei acțiuni caritabile, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

Multiplul campion european și mondial de juniori și de seniori la natație David Popovici și-a donat medalia de suflet pentru a fi transformată în fundițe aurii, oferite copiilor ce intră în lupta cu cancerul. Demersul lui vine în susținerea programului #SperanțaNuMoareDeCancer, lansat de MedLife, în cadrul căruia s-a alăturat în calitate de Ambasador al Speranței. Medalia de aur donată este cea câștigată la Mondialele de la Budapesta la proba de 200 m liber masculin, performanță cu care sportivul a făcut istorie, fiind primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. David Popovici transformă astfel aurul excelenței în simbol al speranței în lupta copiilor împotriva cancerului", se menționează în comunicatul citat.

Medalia donată a fost topită și este în curs de a lua forma a peste 100 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului la copii.

Dublul campion mondial a declarat că toți copiii bolnavi de cancer au nevoie de ajutor.

Am ales să donez o medalie de suflet, foarte importantă pentru mine, către cei care au mai mare nevoie de ea, pentru ca speranța să meargă mai departe. Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieții, menținerea sănătății. Copiii diagnosticați cu cancer au nevoie de susținerea noastră. Talentele pe care le au, ambițiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiți să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei niște oameni extraordinari. Pentru a fi cât mai mulți cei care ajută acești copii, vă invit pe voi toți să donați puțin din timpul vostru pentru a da un share programului #SperantaNuMoareDeCancer astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie. Credeți-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o șansă mare de supraviețuire pentru acești copii", a spus Popovici, multiplu campion european și mondial la înot și Ambasador al Speranței în cadrul programului dezvoltat de MedLife.

Înotătorul român David Popovici a cucerit anul trecut două medalii de aur la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, în probele de 100 și 200 m liber. Popovici este al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur în aceste două probe la aceeași ediție a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a triumfat în 1973, la Belgrad.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău