David Cameron promite o 'strategie cuprinzătoare' împotriva Statului Islamic

  • 17 Noiembrie 2015 17:15
David Cameron promite o 'strategie cuprinzătoare' împotriva Statului Islamic

Premierul britanic David Cameron a afirmat marți, 17 noiembrie, în parlamentul de la Londra, că va prezenta o strategie cuprinzătoare de combatere a militanților Statului Islamic.

Strategia, în opinia sa, ar trebui să includă și participarea Londrei la loviturile aeriene împotriva organizației jihadiste în Siria, transmite Reuters.

'Voi prezenta o strategie cuprinzătoare de a lupta împotriva ISIL (Statul Islamic), viziunea noastră pentru un Orient Mijlociu mai stabil și pașnic. Această strategie, în opinia mea, ar trebui să includă implicarea în Siria despre care am vorbit', a declarat Cameron, în Camera Comunelor.

'Aliații noștri ne cer să facem acest lucru, iar argumentele pentru a proceda astfel au devenit și mai puternice după atacurile de la Paris', a continuat el.

Potrivit BBC, parlamentarii de la Londra au respins în 2013 posibilitatea unor lovituri aeriene britanice în Siria.

În schimb, în septembrie a.c., au sprijinit participarea Marii Britanii la atacurile aeriene împotriva Statului Islamic în Irak.

În intervenția sa de marți, premierul Cameron a declarat că avioanele britanice au atacat 350 de ținte în Irak și au oferit sprijin pentru acțiunile aliaților în Siria. El a subliniat însă că Statul Islamic nu recunoaște și nu respectă granița dintre cele două state.

'ISIL își are cartierul general în Siria, la Raqa, de unde sunt plănuite și orchestrate unele din cele mai mari amenințări împotriva acestei țări. Raqa este, dacă vreți, capul șarpelui. În Siria ne sprijinim aliații - SUA, Franța, Iordania și țările din Golf - cu informații, cu supraveghere și cu realimentare. Cred însă, așa cum am spus de multe ori, că ar trebui să facem mai mult. Ne confruntăm cu o amenințare directă și în creștere, de aceea trebuie să o combatem nu doar în Irak, dar și în Siria', a pledat David Cameron.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău