David Attenborough: Liderii G7 se confruntă cu cele mai importante decizii din istorie în privința schimbărilor climatice

  • 13 Iunie 2021 11:50
David Attenborough: Liderii G7 se confruntă cu cele mai importante decizii din istorie în privința schimbărilor climatice

Liderii G7 se confruntă, la summitul de la Cornwall, cu cele mai importante decizii din istoria omenirii în timp ce încearcă să combată schimbările climatice, a spus Sir David Attenborough, scrie BBC, potrivit HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, naturalistul se va adresa liderilor lumii, duminică, pe măsură ce aceștia stabilesc planuri de reducere a emisiilor de carbon și restabilirea biodiversității.
 
Înaintea întâlnirii, Sir David Attenborough a avertizat că oamenii ar putea fi "pe punctul de a destabiliza întreaga planetă". Schimbările climatice reprezintă o temă-cheie a summitului de trei zile de la Carbis Bay.
 
Grupul celor șapte - Marea Britanie, Statele Unite, Canada, Japonia, Franța, Germania și Italia - este așteptat să se angajeze să reducă aproape la jumătate emisiile până în 2030, față de nivelurile din 2010.
 
Marea Britanie a depășit deja acest angajament, promițând anterior să reducă emisiile cu echivalentul a 58% față de nivelurile din 2010.
În ultima zi a summitului, țările vor stabili modul în care speră să îndeplinească obiectivul privind emisiile.
 
China, care, potrivit unui raport, a fost responsabilă pentru 27% din gazele cu efect de seră ale lumii în 2019 - cea mai mare parte a oricărei țări - nu face parte din G7.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău