Datorită susținerii UE și OIM, Poliția de Frontieră a beneficiat de două bărci pe pernă de aer, în valoare de peste 126 mii de euro, iar angații instituției au fost instruiți pentru a le utiliza (foto)

  • 19 Septembrie 2021 11:02
Datorită susținerii UE și OIM, Poliția de Frontieră a beneficiat de două bărci pe pernă de aer, în valoare de peste 126 mii de euro, iar angații instituției au fost instruiți pentru a le utiliza (foto)

14 polițiști de frontieră din Republica Moldova au fost instruiți cum să conducă o barcă pe pernă de aer (hovercraft). Acțiunea, organizată cu suportul Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație din Moldova, în cadrul proiectului „UE pentru securitatea frontierelor”, s-a desfășurat în perioada 08 – 18 septembrie, pe apele lacului Costești, se menționează într-un comunicat al instituției. Proiectul are drept scop îmbunătățirea mobilității și accesibilității în zonele dificile și în condițiile meteorologice nefavorabile de-a lungul frontierei albastre comune între Republica Moldova și Ucraina.

Astfel, în cadrul instruirilor polițiștii de frontieră au obținut abilități practice privind mentenanța și conducerea bărcilor pe pernă de aer, care vor putea fi folosite în diferite condiții climaterice, în locurile greu accesibile și sectoare mlăștinoase. Totodată, din cei 14 participanți, șase au fost certificați în calitate de formatori pentru a transmite din cunoștințe colegilor, care vor folosi hovercraft-urile în activitatea de supraveghere a frontierei, mai notează sursa citată.

În urma acestui exercițiu Poliția de Frontieră a beneficiat și de două bărci pe pernă de aer, valoarea cărora depășește 126 mii de euro.
Bugetul proiectului este de 4 400 000 EUR (contribuția UE: 3 552 000 EUR; co-finanțarea Republicii Moldova și a Ucrainei: 888 000 EUR). Finanțarea vine din partea UE prin Inițiativa pilot privind MIF a Parteneriatului Estic și implementat de către Misiunea OIM în Moldova de comun cu structurile de frontieră și vamale ale Republicii Moldova și Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău