Datorită implicării personale a șefului statului ucrainean, toate procedurile de achiționare a vaccinului anti-COVID-29 au fost accelerate pentru Ucraina

  • 09 Februarie 2021 14:28
Datorită implicării personale a șefului statului ucrainean, toate procedurile de achiționare a vaccinului anti-COVID-29 au fost accelerate pentru Ucraina

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a discutat cu directorul executiv al companiei farmaceutice Pfizer BioNTech, Albert Burla, detaliile contractului dintre țara sa și producătorul de vaccin. Zelenski a anunțat că sumedenia de formalități a fost îndeplinită, iar vaccinul este necesar de urgență pentru a evita un dezastru provocat de ofensiva noilor tulpini, informează MOLDPRES.

Potrivitt sursei citate, directorul executiv al companiei farmaceutice a menționat că datorită implicării personale a șefului statului ucrainean, toate procedurile au fost accelerate. Compania Pfizer BioNTech e gata să furnizeze vaccinul spre mijlocul lunii februarie.

Ucraina, și președintele ei, Vladimir Zelenski, sunt foarte activi în campania de asigurare a cetățenilor ucraineni cu vaccinuri de calitate. Pe 15 februarie, Ucraina va primi 117000 de doze de vaccin Pfizer, iar la sfârșitul lui februarie, circa 3,7 milioane de doze de vaccin AstraZeneca prin programul COVAX. Alte 12 milioane de doze au fost procurate prin intermediul companiilor AstraZeneca și Novavax. Recent, la insistența lui Zelenski, președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a cerut țărilor UE să ajute în regim de urgență Ucraina cu vaccinuri împotriva Covid.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău