Datele finale la referendumurile de anexare a teritoriilor ucrainene: Un succes răsunător, ca pe vremea lui Stalin

  • 28 Septembrie 2022 18:45
Datele finale la referendumurile de anexare a teritoriilor ucrainene: Un succes răsunător, ca pe vremea lui Stalin

Autoritățile de ocupație ruse au anunțat un succes răsunător la referendumurile de unire cu Rusia a teritoriilor ucrainene ocupate după numărarea tuturor buletinelor de vot, relatează Interfax.

„Rezultatele” finale ale numărătorii afirmă că în așa-zisa Republica Populară Donețk au fost cele mai multe voturi pentru, nu mai puțin de 99,23% din total, scrie Hotnews.

În cealaltă entitate separatistă din estul Ucrainei, autoproclamata Republică Populară Lugansk, autoritățile raportează că 98,42% din alegători au votat pentru unirea cu Rusia.

Comisiile electorale din teritoriile ucrainene ocupate aflate în regiunile Zaporojie și Herson au fost ceva mai reținute, raportând că „doar” 93,11%, respectiv 87,05% din locuitorii lor au votat pentru unirea cu Rusia.

Potrivit datelor publicate de autoritățile de ocupație după contabilizarea tuturor voturilor astăzi, în Republica Populară Donețk s-a înregistrat și cea mai mare prezență la vot, 2.131.207 de persoane, nu mai puțin de 97,51% din locuitorii incluși pe listele electorale.

În schimb în Lugansk ar fi votat doar 94,15% din locuitori, procentul fiind de 85% în teritoriile ocupate din Zaporojie și 78,6% în Herson.

Ucraina a subliniat miercuri că voturile înscenate de Rusia în cele patru regiuni ale sale sunt „nule și fără valoare" și că va continua eforturile de eliberare a teritoriului ucrainean ocupat de forțele rusești.

„Ucraina cere UE, NATO și G7 să sporească imediat și semnificativ presiunea asupra Rusiei, inclusiv prin impunerea de noi sancțiuni dure și prin creșterea semnificativă a ajutorului militar acordat Ucrainei”, a mai transmis Kievul prin intermediul unui comunicaT.

De asemenea, SUA, mai multe state UE, printre care și România, Turcia, Serbia, Kazahstan, au anunțat deja că nu vor recunoaște rezultatele așa-zisului referendum.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău