DATE statistice | BNS a revizuit numărul populației care locuiește în R.Moldova. Care este numărul acesteia

  • 11 Iulie 2019 13:11
DATE statistice | BNS a revizuit numărul populației care locuiește în R.Moldova. Care este numărul acesteia

Aproximativ 2 milioane 700 de mii de cetățeni – acesta este numărul actual al populației Republicii Moldova, potrivit datelor revizuite ale Biroului Național de Statistică.

La începutul anului 2018, datele calculate după vechea formulă arătau un număr de 3 milioane și jumătate de persoane.

Autoritățile nu au avut până în prezent date reale privind numărul populației R. Moldova din cauza lipsei unor instrumente noi de măsurare, a explicat directorul  general al Biroului National de Statistică, Vitalie Valcov.

Totodată, datele prezentate astăzi arată o descreștere a populației cu aproximativ 190 de mii de persoane, față de datele recensământului din 2014.

Numărul revizut al populației Republicii Moldova, pentru anii 2014-2018, a fost prezentat în cadrul unui proiect realizat de Biroul Național de Statistică în comun cu Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) și Biroul de Cooperare al Elveției în cadrul proiectului ONU „Consolidarea Sistemului Statistic Național”.La calcularea numărului populației s-a ținut cont de noțiunea de reședință obișnuită a cetățenilor Republicii Moldova, precum și de aflarea peste hotare timp de 12 luni.

Potrivit noilor date lansate de Biroul Național de Statistică, în 2017 aproape 110 mii de imigranți au revenit în Moldova și circa 160 de mii de emigranți au părăsit țara, rata netă constituind aproximativ 50 de mii de persoane plecate peste hotare în anul respectiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău