Date prezentate de CEC privind desfășurarea turului al doilea al prezidențialelor

  • 15 Noiembrie 2020 12:26
Date prezentate de CEC privind desfășurarea turului al doilea al prezidențialelor

Peste 655 de mii de alegători și-au exprimat dreptul la vot la alegerile prezidențiale până la ora 12.00. Potrivit datelor prezentate de către Comisia Electorală Centrală, la secțiile de votare din țară s-au prezentat la urne în jur de 578 de mii de votanți. Vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban, a menționat că la secțiile de votare se atestă o prezență mai mare decât în turul I de alegeri, fără să precizeze cu cât anume.

În secțiile de votare de peste hotare până la ora 12.00 au votat 78 de mii de alegători. Este o mobilizare atât în secțiile deschise în Occident cât și în cele din Est, a precizat Vladimir Șarban. Potrivit lui, se atestă aglomerații în secțiile de votare din Franța Germania, Italia, Israel, Cehia, dar și Federația Rusă.

Datele CEC arată că peste 13 mii de alegători din stânga Nistrului și-au exercitat, deja, dreptul al vot la cele 42 de secții de votare deschise pentru cetățenii din stânga Nistrului.

Membrii CEC au făcut apel către alegători, în special, către cei aflați peste hotare, să respecte regulile sanitar-epidemiologice în țările respective, deoarece autoritățile locale din țările respective ar putea interveni cu amenzi.

Vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban a informat că incidente majore nu au fost înregistrate. Sunt documentate de către poliție anumite cazuri de blocare a traseelor, dar și două cazuri de transportare organizată a alegătorilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău