Date noi despre focarele de infecție cu COVID-19 de la Bădiceni și Ceadîr Lunga. Zeci de persoane infectate și trei medici internați

  • 14 Mai 2020 18:11
Date noi despre focarele de infecție cu COVID-19 de la Bădiceni și Ceadîr Lunga. Zeci de persoane infectate și trei medici internați

Reprezentanta Ministerului Sănătății, Svetlana Lupu, a oferit informații noi astăzi, în cadrul unui briefing despre două focare de infecție cu COVID-19. Este vorba Centrul de plasament pentru persoane cu dizabilități din satul Bădiceni, raionul Soroca, unde au fost confirmate pozitiv cu noul tip de coronavirus 65 de persoane și de la Spitalul din Ceadîr-Lunga unde 17 lucrători medicali au fost infectați cu COVID-19.

Cu privire la Bădiceni, se procesează probele colectate. La moment, sunt declarate 65 de persoane infectate. Pacienții care întrunesc criteriul de spitalizare sunt referiți pentru spitalizare și ajutor specializat la Bălți, iar ceilalți sunt monitorizați în permanență. Din lucrătorii medicali, la moment, sunt depistați 12 lucrători medicali pozitivi, trei dintre ei au fost internați Spitalul raional Soroca, iar restul sunt încadrați în programul de tratament la domiciliu sub monitorizarea medicinei de familie. Cu referire la situația din Spitalul Ceadîr-Lunga, la moment, sunt depistați 17 lucrători medicali pozitivi. În marea majoritate ei provin din trei secții: Secția de Neurologie, Secția Terapie și Maternitatea”, a menționat Svetlana Lupu.

Menționăm că încă 147 de cazuri de infecție cu COVID-19 au fost înregistrate în Republica Moldova în ultimele 24 de ore. Numărul total al celor infectați ajunge la 5553 de persoane. Totodată, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate nouă decese, bilanțul celor răpuși de COVID-19 ajungând la 194 de persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău