Date de pe zeci de mii de conturi de Facebook au fost scoase la vânzare pe internet

  • 02 Noiembrie 2018 15:21
 Date de pe zeci de mii de conturi de Facebook au fost scoase la vânzare pe internet

Date private și compromițătoare, de la peste 80.000 de conturi de Facebook piratate, au fost scoase la vânzare pe internet.

Serviciul BBC în limba rusă a contactat utilizatori ale căror conturi au fost sparte, iar aceștia au confirmat că informațiile sunt reale. Printre acestea se numără o conversație intimă dintre îndrăgostiți și nemulțumiri exprimate într-o altă conversație, despre un ginere.

Contactați de BBC, hackerii au afirmat că singurul motiv pentru care au publicat datele pe un segment general al internetului este pentru că vor să obțină bani în schimbul lor și caută cu disperare să găsească un cumpărător.

Cei mai mulți utilizatori ale căror conturi au fost conpromise sunt din Ucraina și Rusia, însă există printre aceștia și unii din Marea Britanie, Brazilia, Statele Unite și din ale locuri. Facebook afirmă că sistemele sale de securitate nu au fost compromise și că datele au fost obținute, probabil, prin intermediul unor extensii de browsere.

"Am contactat producătorii de browsere pentru a se asigura ca aceste extensii să nu mai fie disponibile pentru a fi descărcate din magazinele lor virtoale", a declarat directorul Facebook, Guy Rosen. 

Sursa: rador

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău