Daniela Morari: Evaluarea Republicii Moldova de către UE este destul de optimistă

  • 28 August 2023 08:50
Daniela Morari: Evaluarea Republicii Moldova de către UE este destul de optimistă

Astăzi, Republica Moldova are cele mai bune relații diplomatice de la independență, a declarat pentru Radio Moldova Ambasadoarea Republicii la Uniunea Europeană Daniela Morari. Potrivit ei, Uniunea Europeană înțelege împrejurările în care se află Republica Moldova și va ține cont atunci când va lua decizia de a lansa negocierile de aderare.

„Evaluarea Republicii Moldova este destul de optimistă. Din nou condiții, trei avansate complet, cu progres avansat și trei cu progrese, dar este necesar de a face efort adițional. Anumite lucruri deja au fost realizate. Republica Moldova a transmis raportul actualizat pe ceea ce a fost deja realizat. Mai sunt lucruri pentru care se depune efort și sper să reușim în datele limite pe care le avem să reușim realizarea completă”, a declarat Daniela Morariîntr-un interviu la Radio Moldova.

Amintim că în toamna acestui an, Comisia Europeană urmează să prezinte evaluarea îndeplinirii de către țara noastră a celor 9 recomandări formulate în contextul acordării în iunie 2022 a statutului de candidat pentru aderare la UE. În funcție de rezultatul obținut, Comisia va decide dacă lansează negocierile de aderarea a țării noastre la UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău